_MG_8018.jpg

Ontbreken er stukken fineer van uw favoriete salontafel? Is de linnenkast van uw (groot)ouders verschoten van kleur? Of de stoel van uw lievelingstante beschadigd? IJzerman Antiek Restauratie herstelt al uw antieke meubelen in oude staat met authentieke materialen.

Om een meubel weer voor 100% procent in oude staat te herstellen, hanteert IJzerman Antiek Restauratie een ambachtelijke werkwijze. ‘We hebben oog voor het originele karakter van een meubelstuk. Daarom werken we alleen met de juiste, authentieke materialen. Oud hout uit verschillende perioden, oude verbindingen en sloten. Gelukkig gaat het restaureren dankzij de moderne gereedschappen wel een stuk sneller’, aldus eigenaar Henkjan Beekhof.

Kwaliteit en passie

IJzerman Antiek Restauratie staat voor service en kwaliteit, gedrevenheid en passie voor het vak. ‘De historie kennen van het meubel, waar het vandaan komt, hoe oud het is. Er bestaat geen handleiding voor hoe je een meubel restaureert, elk meubel vraagt zijn eigen specifieke benadering. Je moet zien wat er qua kleur bij past, hoe de verbindingen in elkaar zitten, welk type fineer erop zit’, verklaart Beekhof. ‘De kunst van het restaureren is dat het met de juiste materialen en kennis van zaken er precies weer zo uitziet als honderd jaar geleden.’ Daarnaast beschikt hij over een uitgebreid netwerk van antiekhandelaren. ‘Ook daar zit veel kennis en verstand van zaken.’

Allerlei soorten hout

IJzerman Antiek Restauratie restaureert meubelen van diverse soorten hout, uiteenlopend van mahonie, kersen, eiken en noten tot rozen, palissander, grenen en vuren. Daarnaast werkt IJzerman Antiek Restauratie samen met gespecialiseerde partners voor stofferen, houtsnijwerk, leer inleggen, het restaureren van bijbels, koper en tin, spiegels, schilderijen en hang- en sluitwerk, etc. Zo bent u bij elke restauratievraag steeds verzekerd van een vakkundige aanpak.

IJzerman Antiek Restauratie is lid van Restauratoren Nederland